Evaporatörler akışkan maddelerin negatif basınç altında, düşük sıcaklıklarda, kısa zamanda buharlaştırılarak koyulaştırılması (konsantre edilmesi) prensibine dayanan, kesintisiz (sürekli) çalışan sistemlerdir. Fabrikaların ürün çeşidi, imalat şekli ve kapasitelerine bağlı olarak; tek, iki, üç veya daha fazla kademelerde (multiple effect) tasarlanmaktadır. İşletme değerlerinin uygun olduğu koşullarda TVR teknolojisi(Thermo Vapour Recompressor) sisteme dahil edilmektedir. Opsiyonel olarak PLC kontrol ünitesi uygulanabilmektedir. Evaporatörlerimiz düşen film tipindedir.
• Süt konsantresi (Yoğurt üretimi ve süt tozu ön tesisi) • Peynir altı suyu konsantresi • Meyve suyu konsantresi • Pekmez üretimi • Bazı kimyasal maddelerin konsantre edilmesi • İçme ve kullanma suyu elde edilmesi
• Süt konsantresi (Yoğurt üretimi ve süt tozu ön tesisi) • Peynir altı suyu konsantresi • Meyve suyu konsantresi • Pekmez üretimi • Bazı kimyasal maddelerin konsantre edilmesi • İçme ve kullanma suyu elde edilmesi